Kunst en cultuurhistorische fietsroute Witharen - Ommen noord

HOME

FIETSROUTE

DOWNLOADS

INFORMATIE

NIEUWS

DEELNEMERS

Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27 maart 2015

Vanaf 2 april 2015 zal de Beeldentuin Witharen weer opengesteld zijn voor bezoekers. Zo langzamerhand stroomt de tuin met beelden van 12 verschillende kunstenaars uit verschillende delen van het land weer vol. De werkstukken van Henk Bosklopper en Jos Siero,  van steen en van glas, komen van dichtbij,zij komen uit Ommen. Net als Betty Stokvisch die met haar schilderijen gedurende de zomermaanden ook exposeert in de Konijnenbeltsmolen. Marijke Deinema is een bekende glaskunstenares uit Zwolle. Riet Schaning bracht haar stenen beelden uit Enschede. Andere kunstenaars komen van veel verder weg. Marcel Timmers met zijn rvs beelden, Ed van Hagen met stenen beelden, en  bloemsierkunstenaar Piet van den Burg  komen onder de rook van Rotterdam vandaan. Van nog verder weg, komt Thea Blok uit Beek en Donk, zij is keramiste. Ook uit het noorden hebben we kunstenaars gevraagd te komen exposeren. Oa. Henk Slomp en zijn zoon Joeri van Marrewijk uit Groningen met cortenstaal beelden. Margriet Meijer  met haar stenen beelden en Dineke Hazelaar met haar “Geopalen” komen allebei ook uit de provincie Groningen.

De jaarlijks terugkerende Zomerexpositie op het erf van keramiste Thea Dijkema en Meubelmaker Louis van Vilsteren zal de komende weken verder ingericht worden, en zal op zondag 26 april officieel geopend worden door wethouder Ko Scheele uit Ommen. Dan zullen de kunstenaars ook aan u voorgesteld worden.

Maar u kunt al vanaf 2 april een kijkje komen nemen in de voorjaarstuin aan de Witharen weg 24, waar de narcissen nu staan te bloeien. Wij zijn ook open gedurende de feestdagen en op afspraak. Gedurende de expositieperiode, die tot 27 september duurt, zullen er  nog verschillende andere “culturele” activiteiten plaatsvinden,o.a.  met medewerking van de fotoclub Ommen, De Randgroep ea. muzikanten uit Ommen en omgeving, Excelsior, en verhalenverteller Loek Boer.

Voor meer informatie 0523-676272 en/of  bezoek onze website www.atelierwitharen.nl. U kunt hier aanvullende info en de uitnodiging voor de opening downloaden.

20 juni 2014

Op vrijdag 20 juni t/m zondag 22 juni 2014 zijn 35 tuinen open voor bezoek in Ommen (zie Groei en bloei Ommen: www.ommen.groei.nl). Drie adressen in Witharen van onze fietsroute doen mee aan dit evenement Open Tuinenroute in Ommen. Dat zijn Percy en Ingeborg Hohner, Balkerweg 37 met hun blauwe bessentuin en hun viltexpositie (nr 4 van onze route), Cees Zoon met de Triangeltuintjes ( schooltuinen) aan de Balkerweg 60 (nr 12 van onze route), en Thea Dijkema en Louis van Vilsteren van de Beeldentuin Witharen, Witharenweg 24, meubels, keramiek en tuinbeelden (nr 4 van onze route). Bij Cees Zoon van het Tolhekke zijn er de hele dag kinderen aanwezig om iets te vertellen over hun tuintje.

16 mei 2014

Op vrijdag 16 mei 2014 is de nieuwe folder van de fietsroute in ontvangst genomen door de ondernemers langs de fietsroute. Het route boekje is verkrijgbaar bij de Bruna in Ommen en bij het Natuurinformatiecentrum aan de Hammerweg 59a te Ommen.

 j.sterken@plantagewitharen.nl © 2014